Γεωργία-Φαίδρα Βιτάλη

————————————————————————–

Psychiatrist-Psychotherapist, MD

Certified TMS Psychiatrist by Harvard Medical School,
Επικεφαλής Ψυχίατρος , Μετεκπαιδευθείσα εις Ηarvard Medical School

Στόχος μου να συμπορευθώ στο δικό σου ταξίδι δημιούργωντας μαζί με εσένα ένα πλαίσιο εμιπστοσύνης και ασφάλειας ώστε να προσφέρω τα εφόδια μου για να βελτιώσεις τα δικά σου και να αναπτύξεις νέα με σκόπο να συναντήσεις τις δικές σου φωτεινές πτυχές του εαυτού σου.

Η προσέγγιση μου βασίζεται στο βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο συνδυάζοντας την ιατρική-ψυχιατρική επιστήμη, τις εφαρμοσμένες νευροεπιστήμες, τη γνωσιακή-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα.

Η Γεωργία-Φαίδρα Βιτάλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Έχει σπούδασει και εργαστεί σε διακεκριμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα και νοσοκομεία της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της, μετέβη στην Ιταλία όπου εκπαιδεύθηκε στην ιταλική ιατρική ορολογία στο πανεπιστήμιο της Σιένας και εν συνεχεία παρακολούθησε Μοριακή Βιολογία και Γενετική στο πανεπιστήμιο της Ρώμης ‘’La Sapienza’’.

Στην πορεία, ακολουθώντας πιστά το όραμα της, αποφοίτησε με βαθμό ‘’άριστα’’ την Ιατρική Σχολή Βουκουρεστίου ‘’Carol Davila’’ στα προκαθορισμένα έτη σπουδών, εξαετής φοίτηση. Σημειωτέον ότι σημαντικές προσωπικότητες τόσο στον ερευνητικό όσο και στον κλινικό τομέα είναι απόφοιτοι όπως ο βραβευμένος με Nobel Φυσιολογίας και Ιατρικής καθηγητής G. Palade για την ανακάλυψη του χυμοτοπίου 1974, N. Paulescu για την ανακάλυψη και απομόνωση της ινσουλίνης 07/1921 και V. Babeș ένας από τους ιδρυτές της σύχρονης μικροβιολογιάς 1885.

Μόλις από τις πτυχιακές σπουδές, είχε ενεργή συμμετοχή σε εκπαιδευτικά, εθελοντικά προγραμμάτα και ιατρικά συνέδρια. Κατόπιν εξετάσεων, συμμετείχε σε πρόγραμμα Νευροβιολογίας και Νευροεπιστημών υπό την επίβλεψη του καθηγητή Κ. Leenders στο πανεπιστήμιο του Groningen της Ολλανδίας. Ακολούθως, εκπόνησε την πτυχιακή διατριβή της με άριστα στο τμήμα Νευροανατομίας.

Μετά την λήψη του πτυχίου, μετοίκησε στη Σουηδία όπου ξεκίνησε και ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ειδικότητας της Ψυχιατρικής στο Sahlgrenska Universitetsjukhus ως το μεγαλύτερο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βόρειας Ευρώπης με 16.700 εργαζόμενους και δυναμικότητα 2.000 κλινών.
Κατά το διάστημα της ειδικότητας, είχε την ευκαιρία να έχει ως μέντορα τη K. Sunnerhagen διεθνούς φήμης για το ερευνητικό της έργο καθηγήτρια και επικεφαλή του τμήματος Κλινικής Νευροεπιστήμης του Ινστιτούτου Νευροεπιστήμης και Φυσιολογίας. Συμμετείχε ενεργά σε εκτενή συστηματική μελέτη για τη βελτίωση και ανάπτυξη ιατρονοσηλευτικής κάλυψης των ασφαλισμένων του δημοσίου, υπό την αιγίδα του Σουηδικού Εθνικού Συμβουλίου Υγείας και Πρόνοιας. Εκπόνησε την ερευνητική βιβλιογραφική εργασία της με τίτλο ‘’Η επίδραση της Ν-ακετυλοκυστεΐνης σε ψυχιατρικές και νευροψυχιατρικές διαταραχές’’ και έλαβε εκπαίδευση και πιστοποποίηση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, CBT/Step I. Επίσης, είχε την ευκαιρία να εκπαιδεύσει, παράλληλα αλλά και αργότερα ως επιμελήτρια, φοιτητές ιατρικής και ειδικευόμενους με πλήρη υπευθυνότητα.
Απόκτησε σημαντική κατάρτιση σε γενικά αλλά και εξειδικευμένα τμήματα Ψυχιατρικής Ενηλίκων, Τμήμα Νευροδιέγερσης, Ψυχογηριατρικής, Παιδοψυχιατρικής, Διασυνδετικής Ψυχιατρικής, Εξαρτήσεων, Ψυχιατροδικαστικής, Επειγόντων, Νευρολογίας – Νευροαποκατάστασης, Παθολογίας, Ογκολογίας και σε ένα από τα επτά εθνικά εξειδικευμένα κέντρα Δυσφορίας Φύλου.

Μετά την λήψη της ειδικότητας, συνέχισε να εργάζεται στη Σουηδία ως ειδική Ψυχίατρος και αργότερα διετέλεσε επικεφαλής επιμελήτρια σε νομαρχιακές και πανεπιστημιακές ψυχιατρικές κλινικές π.χ. Ούμεο (Umeå Universitetsjukhus), Στοκχόλμη (Södertälje Sjukhus) του τμήματος Ψυχογηριατρικής, Διάγνωσης και Θεραπείας Σύνθετων Ψυχιατρικών Διαταραχών και Ψυχώσεων αντιστοίχως, αποκτώντας εκτεταμένη κλινική εμπειρία σε οξέα και χρόνια νοσήματα.

Στα πλαίσια της 150ης επετείου διπλωματικών σχέσεων Ιαπωνίας-Σουηδίας, είχε την αξίωση μετά από πρωτοβουλία της Ιαπωνικής Πρεσβείας, να διοργανώσει και να παρουσιάσει την επιστημονική ημερίδα δράσης ενημέρωσης για μία ομάδα αξιόλογων Ιαπώνων ερευνητών και ιατρών μεταξύ άλλων Suyeasu Tamio πρόεδρος του Ιαπωνικού Συλλόγου Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγειάς και Καθηγητής Βιοϊατρικών Επιστημών του πανεπιστημίου Ιwate (http://www.svenskpsykiatri.se/wp-content/uploads/2018/10/SP-nr-3-hemsidan.pdf).

Είναι η πρώτη παγκοσμιώς Ελληνίδα που μετεκπαιδεύθηκε και πιστοποιήθηκε κατόπιν εξετάσεων από την Ιατρική Σχολή Χάρβαρντ (Harvard Medical Scool-HMS) στη Διακρανιακή Μαγνητική Διέγερση, καινοτόμο θεραπευτική μέθοδο, καθώς συμμετείχε και στο πρώτο ενταντικό μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘’Καινοτομία στο Σύστημα Υγείας’’ του Τεχνολογικού Ιδρύματος Μασαχουσέτης (ΜΙΤ, Sloan School of Management) σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Harvard λαμβάνοντας πολύτιμες γνώσεις από κορυφαίους καθηγητές και στο τομέα των Οικονομικών όπως ο Bill Aulet, Eric von Hipel.

Παράλληλα, έχει ιδρύσει δική της εταιρεία παροχής ψυχιατρικών και ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών με έδρα στη Σουηδία. Τα τελευταία έτη βρίσκεται σε ενεργή συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς που φέρουν πρωταγωνιστικό ρόλο παγκοσμίως στην παροχή τηλεϊατρικών υπηρεσιών.

Μετά από 16 χρόνια στο εξωτερικό, αποφάσισε να επιστρέψει στη δική της Ιθάκη και να προσφέρει τα εφόδια και τις γνώσεις στη γεννέτειρα της.

Δημιούργησε και επιμελήθηκε με πολύ φροντίδα το ιατρείο επιθυμώντας να προσφέρει τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, επιστημονική κατάρτηση και ανθρωποκεντρικό άξονα.

Παρέχει πλέον ιδιωτικά τις υπηρεσίες της μέσω τηλεδιάσκεψης είτε μέσω φυσικής παρουσίας στο ιατρείο της ή στο χώρο του ασθενούς ακολουθώντας ρητά τα διεθνή πρωτόκολλα και με απόλυτο σεβασμό προς τα προσωπικά δεδομένα και την ιατρική δεοντολογία.

Είναι γνώστης αγγλικής, σουηδικής, ρουμανικής, ιταλικής και γαλλικής γλώσσας.

Είναι μέλος διαφόρων ελληνικών και διεθνών επιστημονικών συλλόγων και έχει συμμετάσχει σε παγκόσμια επιστημόνικα συνέδρια.

Για περαιτέρω πληροφορίες επισκεφθείτε και τον ιστότοπο                     www.gpvitali-psixiatros.gr .