Είμαστε εδώ για εσάς!

1.Πώς λειτουργεί η TMS;

Η θεραπεία TMS χρησιμοποιεί κοντινούς παλμούς μαγνητικών πεδίων για να διεγείρει τις περιοχές του εγκεφάλου που πιστεύεται ότι λειτουργούν διαφορετικά σε ασθενείς με κατάθλιψη, εμβοές, διπολική διαταραχή, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD) ή σχιζοφρένεια κ.α. Το μαγνητικό πεδίο παράγει ένα ηλεκτρικό ρεύμα στον εγκέφαλο που διεγείρει τα εγκεφαλικά κύτταρα (νευρώνες). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αλλαγές στον εγκέφαλο που πιστεύεται ότι είναι επωφελείς για τη θεραπεία αυτών των καταστάσεων.

2. Πως εγγυόμαστε την ποιότητα των υπηρεσιών μας;

Με απόλυτη διάφανεια σχετικά με την άρτια και εκτεταμένη κατάρτιση και εμπειρία όπως και προσφέροντας σύγχρονο και πιστοποιημένο ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Είμαστε περήφανοι που έχουμε καταφέρει ως πρωτοπόροι να φέρουμε τις τελευταίες εγκεκριμένα επιστημονικές εξελίξεις στην Ελλάδα σε αυτό τον τομέα.

3. Η Διακρανιακή Μαγνητική Δίεγερση (TMS) δύναται να εφαρμοστεί σε άλλες παθήσεις;

Η TMS έχει εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) και τον Ευρωπαϊκου Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για τη θεραπεία της ανθεκτικής κατάθλιψης και της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής. Έχει επίσης λάβει CE πιστοποίηση πληρώντας όλες τις ευρωπαικές προδιαγράφες ακόμη και  για άλλες πάθησεις.

Σε ερευνητικό στάδιο δοκιμάζεται επιτυχώς φέροντας θετικά αποτελέσματα και σε άλλες ψυχιατρικές (ανθεκτική μορφή ακουστικών ψευδαισθήσεων, μετατραυματικό στρες), νευρολογικές παθήσεις (επιληψία, εμβοές, ημικρανία, αφασία Broca, άνοια), άλλες (ινομυαλγία, νευροπαθητικού πόνου), διαταραχές αυτιστικού φάσματος αλλά και εθισμού.

4. Ποιες είναι οι δυνητικές παρενέργειες της TMS;

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένα ως ασφαλής ιατρική μέθοδος θεραπείας και έχει λάβει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ώστε να εφαρμόζεται κλινικά. Μετάξυ 10.000 ενεργών θεραπειών που διηξήχθησαν σε κλινικές μελέτες η πιο σύνηθης αναφερόμενη παρενέργεια ήταν η πίεση στο κρανίο ή δυσφορία κατά τη διάρκεια της εφαρμογής. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν γενικά ήπιες έως μέτριες και εμφανίστηκαν λιγότερο συχνά μετά την πρώτη εβδομάδα θεραπείας. Μικρότερο ποσοστό από το 5% των ασθενών χρειάστηκε να διακόψουν τη θεραπεία λόγω ανεπιθύμητων ενεργειών. Σύμφωνα με τις κλινικές έρευνες, δεν υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος για δυνητική εμφάνιση σπασμών από εκείνον κατά τη διάρκεια φαρμακευτικής αγωγής με αντικαταθλιπτικά.

5. Μπορεί η ΤΜS να προκαλέσει καρκίνο;

Απολύτως όχι! Xρησιμοποιεί τον ίδιο τύπο και τη δύναμη των μαγνητικών πεδίων όπως τα MRI (απεικονιστική μαγνητική τομογραφία), τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί για δεκάδες εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο και δεν έχουν αποδειχθεί ότι προκαλούν όγκους. Η μαγνητική ενέργεια που χρησιμοποιείται σε μια πλήρη πορεία θεραπείας TMS είναι ένα μικρό κλάσμα μόνο μιας σάρωσης του εγκεφάλου με μια μαγνητική τομογραφία.

6. Μπορώ να λαμβάνω την ψυχοφαρμακευτική αγωγή μου κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας;

Στις κλινικές μελέτες, χορηγήθηκε με ασφάλεια με και χωρίς την προυπάρχουσα φαρμακευτική αγωγή.

7. Πώς είναι η πρώτη επίσκεψη;

Το πρώτο τέταρτο της επίσκεψης περιλαμβάνει δημιουργία του ηλεκτρονικού σας φακέλου, καταχώρηση των εξετάσεων σας και την ενημέρωση σας από την επιστημονική ομάδα της ιατρού. Στη συνέχεια θα συναντήσετε την ιατρό/ επιστημονική διευθύντρια όπου θα γίνει πλήρης λήψη του ιστορικού σας, εκτίμηση γνωστικών λειτουργίων, κλινική εξέταση ψυχομέτρηση, διευρεύνηση για παραπομπή συμπληρωματικών εξετάσεων, εκτίμηση, σύσταση και κατόπιν συμφωνίας με τον ασθενή/εξεταζόμενο επιλογή θεραπευτικού σχήματος.
Προσφέρουμε διάφορα ψυχοθεραπευτικά σχήματα, συμβουλευτική, συνταγογράφηση και παρακολούθηση, διακρανιακή μαγνητική θεραπεία, ψυχική ενδυνάμωση.

8. Τί προσδοκούμε από το θεραπευόμενο μας;

1. Να τηρείτε την προγραμματισμένη ώρα επίσκεψης. Καταλαβαίνουμε ότι ίσως κάποιος θεραπευόμενος να νιώθει αμήχανα ή να του δημιουργείται άγχος, φοβία, υπερένταση όταν βρίσκεται στο χώρο αναμονής με άλλους. Γι’αυτό το λόγο φροντίζουμε να σεβόμαστε απόλυτα τον προγραμματισμό των επισκέψεων μας ώστε να νιώθετε ασφαλής στο χώρο μας.

2. Να σέβεστε το χώρο. Να μη καπνίζετε. Δεν ανεχόμαστε καμία μορφή βίας (λεκτικής, σωματικής) ή απειλής. Σε ανάλογες περιπτώσεις, διακόπεται απευθείας και μόνιμα η παροχή των υπηρεσιών μας.

3. Να είστε προετοιμασμένοι σχετικά με το λόγο που απευθύνεστε σε εμάς. Έαν είναι εφικτό να αναφέρετε στη γραμματεία μέσω της τηλεφωνικής/ηλεκτρονικής επικοινωνίας με σαφή τρόπο τα ερωτήματα/απορίες που επιθυμείτε να συζητήσετε με την ιατρό κατά την πρώτη επίσκεψη. Πολλές φορές ξεχνάμε κάποια ζητήματα που μας απασχολούν όταν επισκεπτόμαστε τον/την ιατρό μας. Εμείς κάνουμε το καλύτερο για να μη φύγετε με αναπάντητα ερωτήματα, ανησυχίες και να μειώσουμε τις πιθανότητες να φύγετε με την αίσθηση ότι κάτι ξεχάσατε.

4. Να έχετε μαζί σας τον ιατρικό φάκελο σας με όλες τις διαγνώσεις, γνωματεύσεις, πρόσφατες/παλαιότερες διαγνωστικές εξετάσεις (π.χ αιματολογικές, απεικονιστικές, κτλ). Κάθε στοιχείο ακόμη και να σας φαίνεται ασύνδετο ίσως να φανεί πολύτιμο για τον τρόπο διαχείρησης της πάθησης. Δε θα χρειαστεί να τις ξαναφέρετε.

5. Να δώσετε αλήθεις πληροφορίες καθ’όλη τη διάρκεια της επίσκεψης/ θεραπείας. Διαφορετικά δε θα μπορούμε να σας βοηθησούμε και ο χρόνος σας θα μείνει ανεκμετάλλευτος. Εστιάζουμε σε αμοιβαία εμπιστοσύνη, διαφάνεια και εχεμύθεια.